56e Veluwe Herfstkleurenwandeltocht 7 en 8 oktober 2017

WIOS tevreden met ruim 750 wandelaars

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober jl. werd voor de 56e maal de Veluwe Herfstkleurenwandeltocht georganiseerd. Na een natte en onstuimige week voorafgaand aan het weekend en slechte weersvoorspellingen voor het weekend zijn we tevreden met op zaterdag 327 deelnemers en op zondag 427 wandelaars.

Uiteindelijk viel het reuze mee met de regen, zaterdagmorgen drupte het af en toe een beetje en zaterdagmiddag werd het pas menens met de regen. Op zondagmorgen bij het openen van de gordijnen viel er op veel plaatsen nog regen, maar na 9.00 uur klaarde het helemaal op en werd het een mooie wandeldag met veel zonnestralen.

De routes liepen grotendeels over landgoederen Welna, Tongeren en Het Geldersch Landschap. Ook was er een lus die het landschap van Wissel liet zien. Ook het vlonderpad in het Landgoed Tongeren was weer opgenomen in één van de routes, waarover we vele complimenten in ontvangst mochten nemen.De wandelaars konden kiezen uit vijf verschillende afstanden 5, 10, 15, 20 of 30 km. De vereniging had 3 lussen van de 10 km uitgezet en 2 lussen van 5 km. Met de lussen konden alle afstanden samengesteld worden.

Op zaterdag waren er ook zes zuster(wandelsport)verenigingen op bezoek, zondag alleen de wandelschool “In de benen” uit Epe en de Passerel. Het merendeel van de deelnemers bestaat echter uit individuele wandelaars vanuit het hele land.Omdat het deze week ook dierendag was geweest had Dier all-In uit Epe voor alle viervoeters die met hun baasjes meeliepen een traktatie gesponsord. Verder waren er weer een aantal kramen met ambachtelijke producten bij de start- en finishlocatie.

Al met al kunnen we weer terugzien op een geslaagde editie. De vereniging hoopt volgend jaar de 57e editie te mogen organiseren in het eerste volle weekend van oktober. Hopenlijk dan met fraai weer voorafgaand en droog en zonnig weer tijdens het weekend zodat we de 1000 deelnemers weer eens gaan halen.