Alle informatie 57e Veluwe Herfstkleurenwandeltocht 6 en 7 oktober 2018

Algemeen

Deze wandeltocht wordt georganiseerd door de wandelsportvereniging "WIOS Epe", die is aangesloten bij de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Alle reglementen, richtlijnen en bepalingen van de KNWB zijn op deze wandeltocht van toepassing. Iedere deelnemer(ster) wordt geacht hiermee op de hoogte te zijn. Deelname is op eigen risico.

Datum

De 57e Veluwe Herfstkleurenwandeltocht wordt gehouden op zaterdag 6 oktober en zondag 7 oktober 2018.

Afstanden en starttijden

Men heeft de keuze uit de volgende afstanden:

5 km : minimum leeftijd 4 jaar(± 70 minuten wandelen)vanaf 09:00 uur tot 14:30 uur
10 km : minimum leeftijd 8 jaar(± 130 minuten wandelen)vanaf 09:00 uur tot 14:00 uur
15 km : minimum leeftijd 10 jaar(± 3 uur wandelen)vanaf 09:00 uur tot 13:30 uur
20 km : minimum leeftijd 12 jaar(± 4 uur wandelen)vanaf 09:00 uur tot 12:00 uur
30 km : minimum leeftijd 12 jaar± 6 uur wandelen)vanaf 09:00 uur tot 10:00 uur

Voor de 10-15-20 km is er halverwege de route een rust opgenomen bij de startlocatie. De 30 km heeft twee keer een rust bij de startplaats.

De deelname staat open voor iedereen vanaf vier jaar. Honden toegestaan, mits aangelijnd. De deelname is geheel op eigen verantwoordelijkheid. Voor de viervoeters zal er weer een gratis traktatie zijn, aangeboden door Dier All-in uit Epe. Ook Nordic Walkers zijn van harte welkom!

Inschrijving / Inschrijfgeld / Gezinskaart

Men kan zich op de volgende manieren inschrijven:
- via de deze website
- telefonisch bij het secretariaat (0578) 613765
- 6 en 7 oktober aan de start bij het inschrijfburo, welke geopend is vanaf 8.30 uur tot 14.30 uur.

Het inschrijfgeld bedraagt € 3,00 per persoon voor alle leeftijden.
Leden van erkende wandelsportbonden (KNWB en SGWB) hebben € 1,00 reductie op bovengenoemde inschrijfgelden op vertoon van een geldige lidmaatschapskaart 2018.

Het inschrijven met gezinskaart komt er op neer, dat gezinnen (oma/opa, kinderen en kleinkinderen e.d.) van 4 t/m 7 personen, onder wie minimaal 1 kind en 1 volwassene in kunnen schrijven voor € 10,00 per gezin (exclusief herinneringen). Voor leden bedraagt dit zelfs € 7,50. Bij meer dan 7 personen maakt men gebruik van 2 gezinskaarten of één gezinskaart en een los kaartje.

Privacywet: Bij de inschrijving hebben wij uw naam, adres, postcode en woonplaats nodig. Deze gegevens bewaren we maximaal 5 jaar om u de komende jaren uit te nodigen voor wandeltochten van onze vereniging. Wilt u dit niet, geef dit dan door bij de inschrijving.Gezinskaart Vereenvoudig het inschrijven

Herinneringsmedaille / Wandelboekje

Medailles zijn beschikbaar voor een meerprijs van € 1,50 per stuk bovenop het inschrijfgeld. Men heeft de keus uit circa 6 verschillende medailles. Dit zijn geen standaard medailles, maar naar eigen ontwerp van de vereniging in relatie met de wandeltocht. Er zijn er nog enkele op voorraad. Vanaf 2013 laten wij een standaardmedaille maken met halskoord met een kleurenafbeelding die betrekking heeft op de wandeltocht.

Wandelboekjes worden afgetekend en keurig verzorgd, indien zij voor de start zijn ingeleverd. Groepen graag gebundeld.Routes / Route aanduiding

De startplaats is gelegen in een rustige, natuurlijke omgeving bij de "Tongerense Berg" Van daaruit zijn drie gevarieerde routes van 10 km en 2 routes van 5 km uitgezet, waarmee alle afstanden tot 30 km te combineren zijn. De routes gaan grotendeels door de bosrijke omgeving.

De parkoersen zijn duidelijk gemarkeerd met vierkante bordjes in de kleuren rood, geel en wit. Een wit bordje betekent: rechtdoor Een geel bordje betekent: linksaf Een rood bordje betekent: rechtsaf met een witte letter R eropBij splitsingen van afstanden treft u duidelijke splitsingsborden aan. Verder krijgt u een beknopte routebeschrijving mee.

Startplaats / bereikbaarheid

Als startplaats zal beide dagen fungeren de Kampeerboerderij "De Berghoeve", Veenweg 9, 8162 RJ te Epe/Wissel. De startplaats ligt aan een prachtige bosrand, circa 5 km vanaf het centrum van Epe, geheel vrij van het verkeer en beschikt over een grote speelweide.Hoe te bereiken
Vanaf de A28
Amersfoort - Zwolle, afslag Epe/Nunspeet - Oost
Vanaf de A50
Arnhem - Zwolle, afslag Epe/Nunspeet
Vanaf deze afslagen borden richting Epe volgen totdat u grote borden tegenkomt met de tekst: "Wandeltocht WIOS EPE". Deze borden zijn circa 50 x 70 cm groot en wit van kleur met blauwe opdruk.Fietsers kunnen het beste bordjes volgen richting Wissel en vervolgens de VVV-borden met de tekst "Campings Wissel", gevolgd door bordjes met de tekst Kampeerboerderij "De Berghoeve".

Let op! Navigatie instellen op Veenweg of Boerweg Epe/Wissel en niet op Veenweg te Vaassen. Daar is ook een Veenweg !!

Openbaar vervoer
Degene die met het openbaar vervoer komen, kunnen hierover inlichtingen krijgen bij het secretariaat. Vanuit Zwolle en Apeldoorn moet u Veluwelijn 202/203 hebben van Syntus. U, moet uitstappen bij Halte "De Klaarbeek". Van daaruit is het circa 5 km lopen naar de startplaats, maar u kunt ook gebruik maken van een pendeldienst tegen een kleine vrijblijvende vergoeding. Deze rijdt alleen als u zich van te voren, doch uiterlijk vrijdag 5 oktober voor 21.00 uur aanmeldt bij het secretariaat van de vereniging, met vermelding van de aankomsttijd. ( U kunt vanaf 9.30 uur bij de bushalte opgehaald worden )

Parkeren
Er is voldoende parkeerruimte aanwezig waar u uw auto, autobus of fiets kunt parkeren. Volg hierbij de aanwijzingen op van onze medewerkers.Consumptieprijzen

Zowel op de startaccommodatie als op de rustplaats(en) hebben wij de verkoop in eigen handen, zodat wij alles tegen vriendelijke verenigingsprijzen kunnen aanbieden.

Medische verzorging

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht u onverwacht iets overkomen, hetzij blaren, kramp, schaafwond of iets dergelijks. Beide dagen is het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Epe/Heerde aanwezig om u te helpen.

Leiding

Medewerkers van onze organisatie zijn tijdens de wandeling herkenbaar aan: Algeheel leider: rood shirt met opschrift organisatie en blauwe jas. Medewerkers in de buitendienst dragen blauwe poloshirt en jas met verenigingsnaam en eventueel een oranje veiligheidsvest. Aan wijzigingen van de leiding en politie dienen onmiddellijk te worden opgevolgd.

Fotografie

Al vele jaren word er tijdens de Veluwe Herfstkleurentocht door ons foto's gemaakt en op onze website geplaatst. Door zeer veel mensen wordt dit gewaardeerd. Tijdens de wandeltocht wordt er vaak gevraagd een foto te maken van vrienden, vriendinnen, groepen, stellen etc. Ook dit jaar doen wij dit weer. Mocht u een foto van uzelf op deze website zien staan, waar u bezwaar tegen heeft dan kunt u een mailtje sturen naar privacy@wios-epe.nl met vermelding om welk album het gaat (belangrijk om dat de albums de zelfde foto nummers hebben) en welk foto nummer dan zullen wij er voor zorg dragen dat of de foto verwijderd wordt of dat u onherkenbaar wordt gemaakt. Ook gebruiken we de foto’s elk jaar om deze krant te voorzien van foto’s. Wilt u dit niet geef het dan door aan privacy@wios-epe.nl

Nadere inlichtingen

Heeft u nog openstaande vragen, neem dan gerust contact op met het secretariaat van de vereniging:
Allendelaan 84, 8161 DC EPE.
tel. (0578) 613765 of hkt@wios-epe.nl

Deelnamecijfers voorgaande jaren Extra activiteiten Wandelprogramma 2018 / 2019