26e Boerenkoolwandeltocht 20 januari 2018

WIOS tevreden met 627 wandelaars

Na de record deelname tijdens de 25e Boerenkoolwandeltocht met 824 wandelaars gingen we er dit jaar vanuit dat we met droog weer rond de 500 deelnemers konden verwachten. Maar na de zware storm van donderdag jl. en de adviezen van diverse landgoedeigenaren om dit weekend niet de bossen in te gaan hebben we onze verwachting op vrijdag naar beneden bijgesteld. Op vrijdagmiddag zijn de route-uitzetters de route gaan verkennen en met een paar kleine aanpassingen was de route veilig genoeg om deze te wandelen op zaterdag. En dat besloten velen, maar liefst 627 wandelaars kwamen van heinde en ver om in Epe 5, 10 of 15 km te komen wandelen en daarna te genieten van een heerlijk bord boerenkool met rookworst. Het grootste deel koos voor de 15 km. Hier schreven 312 wandelaars voor in, gevolgd door de 10 km met 240 wandelaars en de 5 km had 75 deelnemers. Twee-derde had ook een maaltijd boerenkool met worst besteld.

De routes gingen ook dit jaar weer hoofdzakelijk door de gemeentelijke bossen. Een stop (rustplaats) was er bij Vakantiepark RCN De Jagerstee. Zij hadden de grote kantine open voor een bakje koffie en andere versnaperingen.

Wij hadden 500 maaltijden tot onze beschikking welke ook nagenoeg allemaal opgegaan zijn. We hadden dit jaar gekozen voor gewassen en gesneden boerenkool in tegenstelling tot de 25 jaar voorgaande jaren. Toen hadden wij stronken boerenkool. 200 kilo aardappels kwamen van CelavIta en waren klaar voor de kook. Beide producten werden ook dit jaar weer beschikbaar gesteld door de Jumbo van Andel Epe. De rookworsten werden ook dit jaar geleverd voor een zeer vriendschappelijke prijs door keurslager Horst uit Epe. Het “grote” materiaal, zoals de pannen werden geleend van Kampeerboerderij “De Berghoeve”. En zo was het weer mogelijk om de maaltijden aan te bieden voor een vriendenprijs van 2 euro en de stichting Kenya Kinderen te steunen met een leuke gift.

Sinds 2010, het jaar dat de wandelsportvereniging “WIOS Epe” 50 jaar bestond, doen wij jaarlijks een gift aan de stichting Kenya Kinderen. Dit bedrag is opgebouwd uit een vast bedrag, één euro per jaar dat de vereniging bestaat, een variabel bedrag € 0,30 per deelnemer en de giften die gedaan worden in de collectebusjes. Dit leverde dit jaar een gift op van € 303,93

Met rond de 25 vrijwilligers wist de vereniging alles weer in goede banen te leiden. We kunnen weer terugzien op een zeer geslaagde editie van deze wandeltocht. Volgend jaar wordt de wandeltocht gehouden op zaterdag 19 januari.