Heel Epe beweegt 2018

Avondvierdaagse in Epe

Heel Epe Beweegt zet zich in voor een gezonde leefstijl! Sinds september 2017 is de gemeente Epe JOGG-gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). De gemeente Epe wil samen met verschillende organisaties en partijen de jeugd van Epe op laten groeien in een gezonde omgeving. Om dit in gezamenlijkheid op te kunnen pakken, wordt er samengewerkt met onder andere scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers en woningbouwverenigingen. Die samenwerking leidt tot betere sport-, beweeg- en speelfaciliteiten en tot meer aandacht voor voeding en beweging. Zo wordt er invulling gegeven om kinderen en jongeren in een gezonde omgeving op te laten groeien en een actieve leefstijl te promoten. Promotie van een gezonde en actieve leefstijl zal bij de organisatie en uitvoering van (sportieve) activiteiten meer aandacht krijgen. Zo staat team Heel Epe Beweegt op donderdag 7 juni tijdens de Avond4daagse in Epe langs de route om heerlijk, gezond drinkwater uit te delen en de lopers sportief aan te moedigen.


Team Heel Epe beweegt

Het is weer tijd voor de Avond4daagse! Vier avonden lang gezellig wandelen, liedjes zingen en plezier maken samen met je vrienden uit de klas, sportclub of vereniging. Het meest gezellige wandelevenement van Nederland! Wandelen is één van de gezondste manier om te bewegen. Tijdens de avondvierdaagse in Epe zijn er ruim 1100 wandelaars die sportief 4 dagen lang de 5 of 10 kilometer lopen. De vierdaagse draait om lekker buiten bewegen. Daar past gezonde voeding bij. Wat geef je een kind, zodat hij of zij lekker kan lopen? En wat krijgen ze als beloning bij de finish?

5 tips voor het lopen van de Avondvierdaagse:

  • Zorg dat de maag van tevoren goed gevuld is.
  • Geef gewoon groente en fruit mee!
  • Geef eventueel een boterham mee.
  • Les de dorst met fris water!
  • Beloon je kind niet met snoep, maar met een leuk cadeautje!

Drink water!

Neem een flesje water mee en vul deze onderweg met kraanwater!
Tijdens de avondvierdaagse in Epe zal het team van Heel Epe Beweegt langs de route staan op gratis kraanwater uit te delen! Je krijgt een lekker bekertje met water of je kunt je eigen bidon met water vullen!

Suikerklontjes test

Weet jij hoeveel suiker er in deze zoete drankjes zit? Test je kennis!

Gezonde avondvierdaagse en gezond trakteren

Geef je kind een gezonde traktatie:

  • Fruit (bijvoorbeeld een appel, druiven, radijsjes, wortelen, aardbeien, een stuk meloen, sinaasappel, etc.)
  • Rauwkost: snoeptomaatjes, snoepkomkommers, stukjes komkommer, worteltjes, etc.
  • Koekvarianten: rijstwafels, maïswafels, mueslireep zonder suiker, fruitcake, soepstengels.
  • Suikervrije snoepjes zoals gedroogd fruit of rozijntjes.